Уред за визуелна репрезентација на звук SpaceY (VoiceToys)

60.290 ден

Дел од оригиналниот систем за говорна терапија VoiceToys, SpaceY е сет од 5 безжични звучници кои овозможуваат локализација, идентификација и дискриминација на звуците во 3D простор.

Достапно по нарачка

Димензии: 12 cm x 7.3 cm x 10.7 cm
Батерија: Li-Ion 18650
Напојување: DC, 5V, 1A
Тип на конектор: Micro USB
Поврзување: Безжичен – Wi-Fi, Bluetooth
Куќиште: PET-G, Балса дрво, EVA пена, излеан акрил


Овие паметни, безжични звучници емитуваат звуци што терапевтот ги избира од саканата локација, а пациентите треба да погодат од каде доаѓа звукот.
Овозможува локализација, идентификација и дискриминација на звуците во 3D простор, развива фонолошка свест, меморија и фокус, а помага и во учењеро на нови зборови и поими. Мобилната апликација овозможува контрола на звучниците и следење на напредокот на пациентите.

Прочитајте повеќе за системот VoiceToys

Нарачајте го целиот сет

 

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.