ABC Maestro

Читање и пишување на забавен начин

ABCMaestro_01
ABCMaestro_02

Што е ABC Maestro?

ABC Maestro е педагошко-рехабилитациска програма за учење читање, пишување и користење на тастатура, која совршено се совпаѓа со производите на Clevy. Се состои од активности за учење букви, зборови и бројки. Активностите ги следат традиционалните методи за описменување, но нудат поиновативен и сеопфатен пристап кон учењето, преку учење на користење на тастатурата.

ABCMaestro_03
ABCMaestro_04

За кого е наменет ABC Maestro?

ABC Maestro е првенствено наменет за деца со потешкотии кои учат да читаат, пишуваат и користат тастатура; но може да го користат сите деца кои штотуку ги запознаваат буквите и бројките.

ABCMaestro_05
ABCMaestro_06

Корисниците со оштетен вид и корисниците со специфични потешкотии во учењето како што е дислексијата ќе имаат голема корист од јасниот и транспарентен визуелен изглед на програмата, како и можноста за поврзување на слушнатиот глас со напишана буква или збор.

Подобрувањето на учењето на буквите на тастатурата е видливо и во можноста во овој процес да учествуваат корисници со потешкотии во психомоторниот развој, бидејќи не бара стекнување одредени графомоторни вештини, а позитивната страна е поголема мотивација и поголемо внимание на корисникот.

Како работи ABC Maestro?

Во текот на почетните фази на сите игри, корисниците имаат поддршка за учење во форма на ознаки на виртуелната тастатура или пишан образец на потребната буква во кругот за пишување букви – односно им се даваат точни упатства за тоа каде се наоѓа копчето и во кое време треба да се притисне.

Програмата ABC Maestro нуди индивидуализирани поставки кои можат целосно да се приспособат за секој корисник, во зависност од неговите потреби. Задачите се оценуваат од полесни до потешки, а по секој одговор се дава соодветна повратна информација.

ABCMaestro_09
ABCMaestro_10

Зошто и децата и наставниците го сакаат ABC Maestro?

Писменоста на децата со попреченост може да биде многу напорна и понекогаш бавна, а ABC Maestro може да им послужи на терапевтите, наставниците и родителите како побрз, алтернативен пристап за учење пишување и читање. Со тастатурата Clevy и работа на компјутер, програмата ABC Maestro совршено се вклопува во учењето „чекор-по-чекор“ – во специјално дизајниран свет полн со забавни задачи и весели бои, кои во голема мера влијаат на мотивацијата и интересот на децата.
ABCMaestro_11
ABCMaestro_12

Некои од клучните рехабилитациски значења на ABC Maestro во образованието на децата со попреченост вклучуваат намалување на времето на учење на положбата на буквите на тастатурата, едноставноста на предавање и учење на односот и разликата помеѓу гласот и симболот, како и забрзување на создавањето на предуслови за развојот на вештините за читање и пишување.

ABCMaestro_07
ABCMaestro_08

ABC Maestro доаѓа во комплет со соодветен систем за следење и наградување за обидот и успехот на секое дете, така што терапевтот, наставникот или родителот ќе можат да го следат напредокот на детето и развојот на вештините за читање и пишување со помош на соодветни налепници.

ABCMaestro_13
ABCMaestro_14

Сакате да го испробате ABC Maestro?

Преземете ја бесплатната 7-дневна пробна верзија и тргнете во забавна авантура на светот на ABC Maestro!

Купете го ABC Maestro!

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.