Кирилична тастатура (Clevy II)

9.477 ден

Атрактивно дизајнирана тастатура која им помага на малите деца да ги научат вештините за пишување и користење на тастатура. Нејзиниот дизајн ја прави многу погодна за корисници со широк спектар на посебни потреби.

Availability: 2 на залиха (може да се нарача повторно)

Димензии: 47.5 cm x 17.8 cm 2.9 cm
Тежина: 1.4 kg


Тастатурата Clevy со своите весели бои и привлечен распоред е погодна за деца на возраст од 3 до 8 години и ги надополнува часовите за пишување во основно училиште. Едноставниот распоред и кодирањето на бои го олеснуваат наоѓањето на копчињата: сина за буквите (светло сина за самогласки), црвена за броеви, портокалова за интерпункциски знаци и зелена за акции.
Копчињата се 30% поголеми, а знаците на нив до 4 пати поголеми од оние на просечната тастатура, што ги прави поедноставни за наоѓање и полесни за притискање. Цврстата изработка на надворешноста на тастатурата е дизајнирана да ги води можните истурени течности директно низ тастатурата, држејќи ги подалеку од внатрешната електроника.
Секое поединечно копче е монтирано на висококвалитетен механички прекинувач кој обезбедува многу издржливо и постојано искуство. Функцијата за повторување на копчињата може да се вклучи или исклучи директно на тастатурата, така што буквите се појавуваат на екранот само еднаш, без разлика колку долго ќе се притисне копчето.
Се поврзува директно преку USB-порта.

Карактеристики:

  • Големи копчиња (2 cm x 2 cm)
  • Опции за големи и мали букви со букви погодни за деца.
  • Копчиња со боја за лесно/брзо препознавање.
  • Цврста конструкција.
  • Компатибилна со PC/MAC.
  • USB/PS2 поврзување.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.