Систем за говорна терапија – VoiceToys

196.864 ден

VoiceToys е оригинален систем за говорна терапија и сензорно-моторна стимулација, и е иднината на логопедската и дефектолошката пракса и специјална терапија.

Достапно по нарачка

Создаден од тим од искусни терапевти и врвни инженери, VoiceToys е идеален за рехабилитација со кохеларни импланти, говорно-слушна терапија, аудиологија, дефектологија од сите специјалности, подобрувајќи го аудитивното и визуелното внимание, вокализација, почетна артикулација и први вербални имитации.

Системот VoiceToys се состои од четири групи на уреди и мобилна апликација:

VibeY –  еден вибротактилен уред кој реагира на интензитетот и висината на звукот со производство на благи светла во различни бои и нежни вибрации

SpaceY – 5 безжични звучници кои емитуваат звуци што терапевтот ги избира од саканата локација, а пациентите треба да погодат од каде доаѓа звукот

SpreadY – 5 мултифункционални безжично поврзани прачки, примарно наменети за визуелна репрезентација на распределбата на звук во просторот

JumpY –  еден уред кој го прикажува нивото на звук или реагира на скокови и еден сензор за растојание

Прочитајте повеќе

 

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.