USB кутија за прекинувачи (HelpiBox 16)

18.430 ден

Кутија за прекинувачи која што е лесна за употреба и корисна за луѓе со моторни потешкотии. Овозможува ракување до 16 различни копчиња со сензори.

Availability: 1 на залиха (може да се нарача повторно)

Димензии: 13 cm x 6.5 cm x 3 cm
Поврзување: USB


Едноставна кутија за интерфејс која не бара дополнително инсталирање на драјвери – автоматски се препознава од оперативниот систем и се поврзува со компјутерот преку USB-портата.

Овозможува да се имитираат следните 16 копчиња на тастатурата преку стандардните сензори на пазарот:
[ENTER] [SPACE]
[ARROW UP] [ARROW DOWN] [ARROW LEFT] [ARROW RIGHT]
Копчиња од нумеричката тастатура: [8 PAD] [2 PAD] [4 PAD] [6 PAD] [5 PAD]
[F7] [F8] [F11] [F12]

Со овој уред може да се користи секој софтвер кој што ги користи овие копчиња за примање на влезни наредби.

Овој уред може да имитира и управување на компјутерско глувче со активирање на режим на олеснет пристап во оперативниот систем (Accessibilty ). Ова ќе ги овозможи насоките на глувчето да кореспондираат со броевите од нумеричката тастатура, па следните функции ќе одговараат на влезовите на уредот соодветно:
M-CLICK сензорот поврзан на овој влез ќе го активира кликнувањето на глувчето
M-UP (сензорот поврзан на овој влез ќе го активира движењето на покажувачот нагоре)
M-RIGHT (сензорот поврзан на овој влез ќе го активира движењето на покажувачот надесно)
M-LEFT (сензорот поврзан на овој влез ќе го активира левото движење на покажувачот)
M-DOWN (сензорот поврзан на овој влез ќе го активира надолното движење на покажувачот)

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.