Џојстик (JAZZ)

24.642 ден

Компактен, десктоп џојстик кој не бара фини моторни вештини и нуди и контрола на курсорот и скенирање.

Достапно по нарачка

Димензии: 18 cm x 10.2 cm x 11.2 cm
Простор за потпирање на дланка: висина 3.5 cm


Дизајниран е да реагира на груби движења, додека постигнува фино позиционирање на курсорот и прецизно скенирање на прекинувачот.
JAZZ џојстикот е погоден и за контролирање на курсорот и за скенирање, особено во мрежни AAC уреди, и му овозможува на корисникот беспрекорно да се префрла помеѓу контролата на курсорот и скенирањето каде што е потребно.
Дискретен и удобен, обезбедува природно држење на рацете за удобно ракување и работи со USB и PS/2 компатибилни компјутери од сите типови.
Има четири поставки за брзина и централното копче му дава пристап на корисникот до функцијата „влечење“, што овозможува левиот клик да се вклучи подолг период. Дополнително, уредот е прилагоден за прекинувачи преку два приклучоци од 3.5 mm, што ги дава истите функции на прекинувачот како црвеното и жолтото копче.

Карактеристики:

 • Уникатна опција што се користи за скенирање
 • Четири поставки за брзина на курсорот (со звучно предупредување)
 • Опција за двоен клик опција
 • Опција за лева рака
 • Звучникот може да се исклучи доколку не е потребно
 • Дискретен и обезбедува природно држење на рацете за удобно ракување
 • Има копчиња за лево/десно и влечење со заклучување.
 • Има приклучок за контрола на лево копче
 • Лесна инсталација, без драјвери
 • Робусна конструкција и ергономски дизајн
 • Лесно движење на џојстик на допир (0,5 Њутни)

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.