Џојстик за iPad (J-Pad)

23.546 ден

Едноставен за поставување и лесен за користење со копчиња чувствителни на допир за отворање и затворање апликации. Обезбедени се два приклучоци за поврзување до два жичени прекинувачи.

Достапно по нарачка

Димензии: 14.5 cm x 9 cm x 7 cm


J-Pad е уникатен џојстик кој обезбедува ергономски пристап до iOS Switch Control. Интуитивен – нема потреба од помнење што прави секој прекинувач во типична конфигурација, корисничкиот интерфејс на J-Pad тоа го прави очигледно – ако корисникот треба да скенира нагоре, тогаш палката се поместува нагоре. За потврден избор се допира зелениот прекинувач, а за затворање апликација се допира црвениот прекинувач.
Црвените и зелените копчиња се целосно осетливи на допир користејќи слична технологија на екранот на допир, така што не е потребен притисок. Надворешни прекинувачи може да се приклучат преку двата приклучоци од 3.5 mm, во кој случај копчињата чувствителни на допир се оневозможени, овозможувајќи му на корисникот да се навалува преку нив без страв од активирање.
J-Pad не е за секого. Потребно е корисникот да има моторни вештини за да може да управува со џојстик и когнитивни вештини за да може да ја користи iOS Switch Control.

Карактеристики:

  • Високо интуитивен уред за пристап за скенирање со iOS Switch Control.
  • Целосно поддржува Siri
  • Интуитивно работење
  • Интегрална литиум-јонска батерија што се полни (приближно 30 часа користење помеѓу полнења)
  • Копчиња чувствителни на допир, а поддржува и користење надворешни прекинувачи
  • Пристап за скенирање со џојстик до iPad, вклучувајќи апликации, музика и фотографија
  • Целосно поддржува вртење страници на iBooks
  • Работи на iPad (сите типови), iPad mini, iPod (трета генерација и понова) и iPhone (3GS, 4 и понова верзија)

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.