Помошен адаптер за глувче (AMAneo BTi)

49.359 ден

Овој помошен адаптер за глувче им овозможува на луѓето кои не можат да ракуваат со екран на допир да ракуваат со iPad и iPhone со помошно или ергономско глувче.

Достапно по нарачка

Димензии: 7.4 cm x 7.4 cm x 2.6 cm
Компатибилност: iPhone 5 или понова верзија, iPad 4 или понова верзија, iPad mini или понова верзија. Се препорачува користење на најновиот достапен iOS


Со помошниот адаптер AMAneo BTi, помошни, ергономски и стандардни глувци може да се поврзат со мобилните уреди на Apple преку блутут, без дополнителни комплицирани поставувања.

Во адаптерот е вграден електронски филтер кој што ги компензира треперењата на рацете. Оваа функција исто така може да се приспособува за да им помогне на корисниците со суштински тремор или Паркинсонова болест кои не можат да користат екран на допир. Филтерот исто така може да се деактивира.

Овој адаптер го поддржува речиси секое компјутерско глувче, вклучувајќи ги и помошните алтернативи како што се глувци за глава, трекбол, глувци за уста, џојстици, контроли на глувчето интегрирани во инвалидски колички, со што овозможува пристап до светот на iPad и iPhone за сите корисници со различни потреби.

AMAneo BTi има два приклучоци за надворешни прекинувачи. Левото и десното копче на глувчето може да се заменат со кое било копче или сензор. Адаптерот за глувчето ги препознава прекинувачите и автоматски ја прилагодува функцијата на копчињата на глувчето за да ја поедностави работата без дополнителни поставки.

Со поврзување на надворешни прекинувачи, активни се следните специјални функции:

  • Надворешен прекинувач поврзан со конекторот „Touch“: Надворешниот прекинувач ја има функцијата на левото копче на глувчето. Сите копчиња на поврзаниот глушец се деактивирани (за да се избегне случајно активирање на копчињата на глувчето).
  • Надворешен прекинувач поврзан со конекторот „Мени“: Надворешниот прекинувач има функција на десно копче на глувчето. Сите копчиња на поврзаниот глушец имаат функција на левото копче на глувчето (го поедноставува користењето за некои корисници).
  • Ако надворешните прекинувачи се поврзани со двете поврзувања, сите копчиња на поврзаниот глушец се деактивираат.

Карактеристики:

  • Блутут интерфејс за iPad и iPhone
  • USB А приклучок за помошен / ергономски глушец
  • Интегрирана батерија со работа до 20 часа
  • Прилагодлив: Филтер против тремор, одложено кликнување и автоматско кликнување (клик на тајмер)
  • Две 3.5 mm поврзувања за надворешни прекинувачи (лево / десно копче на глувчето)
  • Целосно интегрирано AssistiveTouch мени кое овозможува да се користат сите функционалности на хардверските копчиња на iPhone или iPad.
  • Micro USB конектор за полнење на вградената батерија

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.