Софтвер за подобрување различни вештини (KonZen 2.0)

7.309 ден

Апликација за обука на концентрација и размислување. Во различни вежби, вештините како што се визуелна диференцијација, просторна ориентација, краткорочна меморија, внимание и концентрација се обучуваат и подобруваат.

Достапно по нарачка

SKU: MPAT0136 Категорија

Апликацијата се карактеризира со многу диференцирана приспособливост на материјалот и степенот на тежина и е наменета за деца, млади и возрасни кои сакаат да ги обучат своите визуелни и когнитивни вештини.
Завршените вежби се снимаат од апликацијата со цел да се документира напредокот во учењето.
За да се овозможи користење на оваа апликација со повеќе луѓе, се нуди кориснички менаџер. Индивидуалните поставки и резултати ќе се зачуваат и ќе можат брзо да се вчитаат.
Вежбите може да се управуваат со алтернативни влезни уреди како што се надворешни прекинувачи или тракери за очи.

Цели:

  • Обучување на диференцијација, просторна ориентација, краткорочна меморија, внимание и концентрација

Области на примена:

  • Деца, тинејџери и возрасни
  • Во случај на делумно оштетување на видот
  • Како когнитивна обука
  • За луѓе со тешкотии во читањето и правописот (дислексија)
  • Ерготерапија

KonZen апликацијата е достапна на два јазици: англиски и германски.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.