Софтвер за основни преднумерички вештини (PreNumbers)

7.309 ден

Апликација која обезбедува основни преднумерички вештини.

Достапно по нарачка

SKU: MPAT0130 Категорија

PreNumbers е апликација која обезбедува основни пред-нумерички вештини, кои вклучуваат:

  • Подредување на работите по специфични карактеристики
  • Делење на работите во класи со специфични карактеристики
  • препознавање и разликување на форми
  • Мерење и споредување на количини
  • Откривање серијалност (препознавање логички секвенци)
  • Препознавање симетрии и шеми

Апликацијата нуди вежби за различни вештини во повеќе нивоа на тежина. Едноставната визуелна презентација (шума) ја поддржува концентрацијата на најважните работи.
Завршените вежби се снимаат од апликацијата со цел да се документира напредокот во учењето.
За да се овозможи користење на оваа апликација со повеќе луѓе, се нуди кориснички менаџер. Индивидуалните поставки и резултати ќе се зачуваат и ќе можат брзо да се вчитаат.
Вежбите може да се управуваат со алтернативни влезни уреди како што се надворешни прекинувачи.

Цели:

  • Да се совладаат пред-нумерички вештини
  • Игра

Области на примена:

  • Деца од предучилишна возраст
  • Деца и возрасни со потешкотии во учењето

PreNumbers апликацијата е достапна на два јазици: англиски и германски.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.