Софтвер за аритметика (AboutNumbers)

7.309 ден

Апликација за рана математика, чија цел е да се занимава со броење, множества, броеви и пресметување во доменот на броеви до 10. Важна карактеристика низ целата апликација е структурираното претставување на множества (2 линии и 5 колони) за да се олесни стратегијата на препознавање множества, разбирање на односот меѓу броевите и поимот броеви воопшто.

Достапно по нарачка

SKU: MPAT0131 Категорија

Апликацијата содржи широк број на сè покомплексни вежби. Секоја вежба има за цел да дополни одредена вештина (на пр. броење или пресметување).
Завршените вежби се снимаат од апликацијата со цел да се документира напредокот во учењето.
За да се овозможи користење на оваа апликација со повеќе луѓе, се нуди кориснички менаџер. Индивидуалните поставки и резултати ќе се зачуваат и ќе можат брзо да се вчитаат.
Вежбите може да се управуваат со алтернативни влезни уреди како што се надворешни прекинувачи или следачи на очи.

Цели:

  • Вежбање броење и пресметување во доменот на броеви до 10
  • Обучување на стратегии за препознавање множества

Области на примена:

  • Рана интервенција
  • Деца и возрасни со потешкотии во учењето
  • Дискалкулија

AboutNumbers апликацијата е достапна на два јазици: англиски и германски.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.