Симулатор за е-инвалидска количка (Wheelsim Home)

7.309 ден

Виртуелен симулатор за е-инвалидска количка кој им овозможува на луѓето со оштетувања од сите возрасти да научат и да ја извежбаат контролата на електронска инвалидска количка во реалистична симулација.

Покрај основните вештини за користење на е-инвалидска количка, посебен акцент е ставен на подучувањето и поттикнувањето на правилата на однесување поврзани со сообраќајот со цел да се подготви за возење во патниот сообраќај.

Симулаторот овозможува да се направат важни поставки како што е максималната брзина на електрична инвалидската количка. Имплементираната физика на инвалидска количка одговара на електрична инвалидска количка со централен погон.

WheelSim може да се користи на компјутер на екран (2D) и во VR (виртуелна реалност) преку Oculus VR. Со поврзувањето на Oculus, возењето во двете верзии се одвива во VR.

Прочитајте повеќе

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.