Трекбол глувче (Optimax)

20.714 ден

Безжична алтернатива за десктоп глушец што не бара фини моторни вештини и е погодна за широк спектар на корисници на компјутери. Специјално е дизајнирано да реагира на најлесниот допир за да даде прецизна навигација со курсорот.

Достапно по нарачка

Димензии: 18 cm x 10 cm x 6 cm, дијаметар на топката 5 cm
Тежина: 450 gr
Порти: автоматско откривање PS2 и USB протоколи
Оперативен систем: PC и Mac


Со работен опсег поголем од 10 метри, Optimax трекболот е дизајниран за корисници со потешкотии во моторната вештина и за општа употреба во тимски/групни опкружувања. Лесен и цврсто конструиран без механички делови за носење, Optimax може да се користи или како десктоп или како рачен уред. Оптичката технологија обезбедува прецизна контрола на курсорот и мазно движење на топката, а двонасочната радио врска обезбедува работа без пречки. Осум поставки за брзина на курсорот овозможуваат уредот да се постави на прецизни поставки што ќе му донесат најголема корист на корисникот.

Карактеристики:

 • Најсовремена радио врска со работен опсег без пречки кој надминува 10 метри
 • Користи глобален 2.4 GHz, ISM радио опсег
 • Единицата за приемник вклучува два дополнителни приклучоци
 • Прецизно следење и контрола на курсорот
 • Дискретен и обезбедува природен одмор за раце за удобно ракување
 • Има копчиња за лево/десно и задржување за влечење
 • Копчињата со кодирани бои се монтирани специјално за да се спречи случајно активирање
 • Овозможува ракување со копчињата со надворешни прекинувачи
 • Лесна инсталација, без драјвери
 • Автоматско откривање PS2 и USB протоколи
 • Компатибилен со PC и Mac
 • Типично траење на батеријата од 6 месеци

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.