Трекбол глувче (Optima)

15.324 ден

Компактна алтернатива за десктоп глушец што не бара фини моторни вештини и е погодна за широк спектар на корисници на компјутери.

Достапно по нарачка

Димензии: 18 cm x 10.2 cm x 7.5 cm
Простор за потпирање на дланка: висина 3.5 cm


Овој џојстик е специјално дизајниран да реагира на најлесниот допир за да даде прецизна навигација со курсорот, а притоа зафаќа минимален простор на работната маса. Дискретен, обезбедува природен одмор за раце за удобно ракување и работи со USB и PS/2 компатибилни компјутери од сите типови.
Има четири поставки за брзина и централното копче му дава пристап на корисникот до функцијата „влечење“, што овозможува левиот клик да се вклучи подолг период, на пример кога се движи иконата на екранот. Дополнително, уредот е прилагоден да работи со надворешни прекинувачи преку два приклучоци од 3.5 mm, што ги дава истите функции на прекинувачот како црвеното и жолтото копче.

Карактеристики:

  • Прецизно следење и контрола на курсорот
  • Трекболот работи со многу лесен доппир
  • Има опција за двоен и лев клик
  • Звучкот може да се исклучи доколку не е потребен
  • Копчињата со кодирани бои се специјално монтирани за да се спречи случајно активирање
  • Автоматско откривање на PS2 и USB протоколи
  • Лесна инсталација, без драјвери
  • Компатибилен со PC и Mac

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.