Безжично глувче (Quha Zono) – со лента за глава

101.108 ден

Компјутерско глувче за луѓе на кои што им се потребни алтернативни методи за употреба на компјутерско глувче. Движењата на глувчето се контролираат со промени на положбата (ротација) на глувчето.

Достапно по нарачка

[Quha Zono Безжично глувче]
Димензии: 5.9 cm x 3.3 cm x 1.5 cm
Тежина: 23 g
[Quha Zono Лента за глава]
Димензии: ширина 10-17 cm
Тежина: 32 g
Приклучок за прекинувач: компатибилен со кој било прекинувач со приклучок од 3.5 mm


Quha Zono е жироскопски глушец дизајниран за секој кој има потешкотии да ракува со компјутерски глушец со раце. Обезбедува точен и интуитивен пристап до компјутер со само мали движења на главата.
Quha Zono може да се прикачи на различни подвижни делови од телото (на пр. глава, рака, задниот дел од стапалото) и е безжично поврзан со компјутерот. Quha Zono е компатибилен со кој било оперативен систем и може да се користи дури и на различни компјутери, бидејќи сите поставки се зачувани во уредот. Функциите на глувчето може да се активираат со соодветен софтвер за кликнување на глувчето или со користење на адаптер за копчиња со дополнителни копчиња.
Лентата за глава за Quha Zono е удобна опција за носење за оние кои го претпочитаат овој додаток и/или сакаат да поврзат прекинувач на нивниот глушец Zono за кликнување.
Лентата за глава има магнетен држач за глувчето Zono за брзо и лесно прицврстување. Држачот вклучува и конектор за поврзување на прекинувач за извршување на функциите на левото копче на глувчето.

Карактеристики:

  • Безжична врска со радиоврска од 2,45 GHz, работи до 10 m
  • Батерија Li-Po (литиум-полимер) 240 mAh. Време на активно користење 30 часа, во автоматски режим на мирување до 20 дена
  • USB ресивер USB 2.0 HID, вклучува 3.5 mm стерео конектор за директно поврзување на еден прекинувач или два прекинувачи со вклучениот адаптер.

Производот содржи:

  • Безжично глувче Quha Zono
  • Лента за глава
  • USB ресивер
  • Адаптер за стерео копчиња за Zono

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.