Трекбол (SimplyWorks)

16.877 ден

Достапно по нарачка

Димензии: 18 cm x 10.2 cm x 7.5 cm
Простор за потпирање на дланка: висина 3.5 cm


Овој трекбол ги користи најновите безжични и оптички технологии за работа без пречки и лесно и мазно движење на топката. Лесен и цврсто конструиран без механички делови за носење, може да се користи или како десктоп или како рачен уред, а може и да се монтира со користење на индустриски стандардни системи за монтирање.
SimplyWorks® трекболот располага со копчиња со лев клик, десен клик и влечење со кодирани бои, монтирани малку подолу за да се спречи случајно активирање. Уредот може да се конфигурира за работа со лева рака, а копчето за десен клик може да се реконфигурира како двоен клик, што е особено корисно за корисници кои немаат умешност да кликнат двапати доволно брзо за компјутерот да ја препознае акцијата.
Осум поставки за брзина на курсорот овозможуваат уредот да се постави на прецизни поставки што ќе му донесат најголема корист на корисникот.

Карактеристики:

  • Вградена литиумска батерија – батеријата трае неколку месеци при секое полнење и може да се користи додека се полни (со поврзување на кој било USB приклучок)
  • Работи со кој било SimplyWorks® приемник
  • Најсовремена радио врска со работен опсег без пречки кој надминува 10 метри
  • Голема, лесна на допир топка
  • Низок профил – обезбедува природен одмор за раце за удобно работење
  • Овозможува кпчиња за лев клик, десен клик и влечење и програмабилна опција двоен клик
  • Копчињата со кодирани бои се монтирани малку подолу за да се спречи случајно активирање
  • Овозможува ракување на копчињата со надворешни прекинувачи
  • Лесна инсталација, без драјвери

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.