Глувче за усно управување (IntegraMouse Plus) – сет

170.266 ден

Со овој уникатен глушец за усно управување, компјутерот може да се ракува само преку устата.

Достапно по нарачка

IntegraMouse Plus овозможува ракување со компјутер исклучиво преку уста. И најмаото движење на усните е регистрирано од писката, со што се контролира движењето на покажувачот на глувчето преку екранот на компјутерот. Со едноставни подголтнувања и вдишувања, можете да се активираат кликнувања на глувчето како и кај секој стандарден глушец. IntegraMouse Plus е развиен за луѓе со парализа, прогресивни болести на мускулите или ампутации на раката. Употребата на IntegraMouse Plus може да го подобри квалитетот на животот, приватноста и независноста.

Карактеристики:

 • Безжичен
 • Повеќе од алтернатива на компјутерски глушец: IntegraMouse Plus има два дополнителни режими на работа. Може да се користи како џојстик или да се постави на режим на тастатура – идеален за игри
 • Сè-во-едно: IntegraMouse Plus ги нуди сите функции на класичен компјутерски глушец
 • Хигиенски: писката за еднократна употреба е направена според највисоките хигиенски стандарди и може лесно и економично да се замени
 • Независен: IntegraMouse Plus може да се користи со сите стандардни оперативни системи кои поддржуваат USB
 • Долг животен век: IntegraMouse Plus има долг век на батеријата и вградени батерии на полнење

Сетот вклучува:

 • 1 IntegraMouse Plus – Глувче за усно управување
 • 1 IntegraMouse Plus Connect (IM+Connect) – се вклучува во USB-портата на компјутерот и служи како радио приемник во безжичен режим
 • 2 Усни писки – е во директен контакт со усните на корисникот и затоа е заменлив дел – може да се замени или чисти посебно
 • 1 USB кабел – се користи за поврзување на IntegraMouse Plus со компјутерот во режим поврзан со кабел. Внатрешната батерија на IntegraMouse Plus исто така се полни во исто време.
 • 12 мембрани – Мембраната е неопходна за функцијата за вдишување/издишување, и исто така функционира како механичка заштитна бариера за електрониката. Мембраната треба редовно да се проверува за оштетување и да се замени
 • 1 Напојување – Напојувањето се користи за полнење на батеријата, а исто така и за напојување на IntegraMouse Plus во безжичен режим
 • 1 туба од силикон – Дополнителна мека површина за устата за поудобно користење, силиконската цевка може да се постави над писката
 • 1 Упатство за употреба

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.