Џојстик (Slimline)

22.632 ден

Совршен за помали раце, овој џојстик е дискретен, што му овозможува удобно користење на подолги периоди од помладите корисници.

Достапно по нарачка

Димензии: 14.5 cm x 9 cm x 8 cm
Простор за потпирање на дланка: висина 2.2 cm.


Овој џојстик има вградени опции за конфигурација – четирите поставки за брзина на курсорот овозможуваат уредот да се конфигурира за прецизните потреби на корисникот. Секое од двете копчиња чувствителни на допир може независно да се програмираат да бидат лев клик, десен клик, двоен клик или влечење. Сите поставки се зачувуваат во меморијата на уредот и автоматски се повикуваат при вклучување.

Има дополнителни два приклучоци, кои овозможуваат надворешни прекинувачи да ги заменат копчињата на допир каде што е потребно. Вклучува звучни повратни информации за копчињата на допир, кои може да се исклучат доколку не се потребни. Иако копчињата на допир се голема придобивка за многу корисници кои имаат мала сила на подлактицата и кои имаат потешкотии при притискање на конвенционалните копчиња и прекинувачи, тие, во некои околности, можат да бидат незгодни – на пример, ако корисникот треба да се наведне преку нив за да пристапи до џојстикот. Поради оваа причина тие може да се оневозможат на индивидуална основа, едноставно со приклучување на кој било жичен прекинувач во соодветниот штекер.

Карактеристики:

  • Дискретен
  • USB поврзување – компатибилен со компјутер, Mac, Chromebook и таблет уреди кои поддржуваат надворешни глувци.
  • Лесна инсталација, без драјвери – идеален за управувани компјутерски системи што често се користат во училиштата.
  • Поставките за брзина и функциите на копчињата се задржуваат ако уредот е исклучен од компјутерот или исклучен од струја.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.