Џојстик (Quester)

24.642 ден

Компактен џојстик за компјутер кој им овозможува на гејмерите различни методи за навигација во компјутерските игри.

Достапно по нарачка

Димензии: 18 cm x 10.2 cm x 11.2 cm
Тежина: 0.44 kg


Quester џојстикот е компактен, десктоп џојстик специјално дизајниран за компјутерски игри каде се користат WASD копчињата на тастатура и навигација со копчиња со стрелки.
Работи во еден од следните три режими и менувањето помеѓу нив може лесно да се постигне или со помош на средното копче или со прекинувач приклучен во десниот приклучок од 3.5 mm:

 • WASD режим
 • Режим на копчиња со стрелки
 • Режим на глувче

Корисникот на игри може или да го користи прекинувачот за режим за префрлање помеѓу режимите, или два Quester џојстика може да се приклучат на компјутерот за да се овозможи и двата да се ракуваат истовремено – на пример, еден може да биде WASD, а еден може да биде режим на глувче.
Дијагоналното движење е стандардно овозможено, но може да се исклучи ако не е потребно. Двете надворешни копчиња на Quester џојстикот секогаш работат како лев клик и десен клик без разлика кој режим е поставен.
Двата приклучоци за прекинувач од 3.5 mm може да се конфигурираат во режим на учење да функционираат како:

 • Лев клик и десен клик
 • Space и Enter
 • Escape & Mode прекинувач

Режимот на учење му овозможува на корисникот да го избере бројот на достапни режими на работа, за да го намали бројот на притискање на копчињата. На пример, ако се потребни режими WASD и копчиња со стрелки, но режимот на глувчето не е, вториот може да се отстрани така што копчето/прекинувачот за режим се префрла помеѓу режимите WASD и копче со стрелки.
Режимот за учење, исто така, дозволува џојстикот да се конфигурира за ракување со левата страна и да се вклучи или оневозможи звучникот. Сите поставки на режимот за учење се зачувуваат во вградената меморија и се повикуваат секогаш кога ќе се вклучи џојстикот, што значи дека поставките остануваат со џојстикот без разлика на кој уред се приклучени.

Карактеристики:

 • Специјален џојстик за играње игри на компјутер
 • Може да се префрла помеѓу W,A,S,D, копче со стрелка (↑, ↓, ←, →) и работа со глувчето, користејќи го средно копче или надворешен прекинувач
 • Лев клик и десен клик се достапни во сите режими на работа
 • Има четири поставки за брзина на курсорот за работа со глувчето
 • Два приклучоци од 3.5 mm, кои може да се конфигурираат како лев клик/ десен клик, space/enter или escape/mode
 • Поставките на режимот за учење се зачувани во меморијата на џојстикот.
 • Лесна инсталација, без драјвери
 • Робусна конструкција и ергономски дизајн
 • Лесно движење на џојстикот на допир (0,5 Њутни)

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.