Тастатура со висок контраст (Clevy) – црно-бела

10.116 ден

Контрастна тастатура развиена во тесна соработка со различни експерти за слаб вид. Оваа тастатура обезбедува подобар контраст од верзијата во боја, што ја прави уште покорисна за лицата со оштетен вид.

Достапно по нарачка

Димензии: 47.5 cm x 17.8 cm 2.9 cm
Тежина: 1.4 kg


Контрастната Clevy тастатурата нуди многу висок контраст и екстра јасен фонт. Поединечните копчиња полесно се разликуваат поради нивното уникатно превртено печатење.
Шемата на бои на тастатурата јасно ја разграничува областа на буквите од другите копчиња. Со тоа се создаваат референтни точки што му олеснува на корисникот да ги идентификува клучевите.
Копчињата на тастатурата Clevy се 30% поголеми, а знаците на нив дури и до 4 пати поголеми од оние на просечната тастатура, што ги прави поедноставни за наоѓање и полесни за користење.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.