Тастатура QWERTY (Lightwriter SL 50)

459.137 ден

Уред за комуникација базиран на пишан јазик со синтетички излез на глас.

Достапно по нарачка

Димензии: 24 cm x 14 cm x 5.5 cm
Синтеза на говор: Acapela HQ
Батерија: Литиум-јонски полимер што се полни
Тежина (без држачи за ремен): 750 g


Овој уред е дизајниран за природна комуникација со двојни екрани за комуникација лице-в-лице, а поради компактноста може лесно да се користи во движење или седејќи за разговор.
Од двојните екрани и гласните јасни звучници, до корисничкиот интерфејс и предвидувањето зборови – сè е фокусирано на што е можно поефективно испорачување на говорот на корисникот за јасна, брза и ефективна комуникација со само притискање на копче.

Карактеристики:

  • Интегрирана телефонска и СМС функција (поврзување со мобилен телефон преку блутут)
  • Може да се користи и со пишување на копчињата и со скенирање со 1 или 2 контролни прекинувачи
  • Едноставен за користење интерфејс
  • Персонализиран вокабулар за побрза комуникација, со адаптивно предвидување на зборови и реченици и голема меморија за често користени пораки
  • Висококвалитетни Acapela гласови или My Own Voice влез
  • Едноставно „plug and play“ скенирање со 1 или 2 прекинувач
  • Двојни екрани и звучник свртен кон надвор
  • Екрани и копчиња со позадинско осветлување кои автоматски се прилагодуваат на различни нивоа на светлина
  • Распоред на тастатурата: QWERTY
  • Вклучува 3 водачи за прсти, торба за носење, USB стик, мрежен кабел, полнач.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.