Помошен адаптер за глувче (AMAneo USB)

32.732 ден

Помошниот адаптер за глувче AMAneo USB им помага на луѓето со треперење на рацете полесно да го контролираат компјутерскиот глушец со тоа што ги филтрира треперливите движења на рацете.

Достапно по нарачка

Димензии: 7.7 cm x 7.7 cm x 2.6 cm


Помошниот адаптер Amaneo им овозможува на луѓето со треперење на рацете да користат компјутерски глушец. Електронски го филтрира треперењето на раката, кое може да биде многу силно, така што покажувачот на глувчето на екранот непречено се движи. Може да се прилагоди за да се компензираат треперењата со различен интензитет, а има вградена е функција за задржување, како и запирање на движење при кликнување. Кај таблетите, контролата со екран на допир се заменува со нормален глушец или алтернативен глушец, како што е контрола на главата или брадата.
AMAneo USB ги поддржува повеќето стандардни глувчиња. Може да се поврзат не само ергономски глувчиња, туку и помошни алтернативи на глувчето, како трекбол и глувчиња што се користат со уста или глава.
Овој адаптер има и две порти за надворешни копчиња, што значи дека левото и десното копче на глувчето може да се заменат со какви било прекинувачи ако копчињата на глувчето се тешки или невозможни за користење.

Карактеристики:

  • Едноставно поврзување помеѓу глувчето и компјутерот или лаптопот преку USB, или лесно се поврзува преку блутут со таблетот.
  • Работи со кој било глушец и кој било оперативен систем без никаква инсталација на софтвер.
  • Интензитетот на филтерот за треперење може лесно да се прилагоди.
  • Вклучува доцнење на клик (покажувачот на глувчето запира при кликнување на глувчето) и интегрирана функција за автоматско кликнување.
  • Има конекции за надворешни прекинувачи за контрола на левото и десното копче на глувчето.
  • Вградена функција за задржување, како и запирање на движење при кликнување.
  • Можност да се поврзат два посебни прекинувачи за левото и десното копче на глувчето.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.