Слушалки (Clevy)

3.132 ден

Специјално дизајнирани за деца, овие слушалки се лесни за употреба, безбедни за деца и имаат едноставен робустен дизајн кој нема лесно да се скрши.

Достапно по нарачка

Димензии: димензија на ушни перничиња 6.5 cm
Тежина: 120 gr
Приклучок: 3.5 mm
Должина на кабел: 150 cm
Ограничување на јачина на звук: 85 dB


Изложеноста на гласни звуци е една од главните причини за рано губење на слухот. Излезот на јачината на звукот на слушалките Clevy е ограничен на 85 dB, што е безбеден праг за редовно и долго време слушање според аудиолозите. Бидејќи излезот на јачината на звукот е автоматски ограниченa, не е потребен надзор од возрасен.
Долгиот кабел дава оптимална слобода на движење додека слушалките се користат на уред кој што не е подвижиен (како компјутер), а има и намотан дел кој што дава предупредување кога корисникот се оддалечува од уредот и го спречува кинењето на кабелот кај приклучокот.
Производот вклучува футрола за носење и налепница за персонализација.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.