Дрвена табла

4.479 ден

Користејќи ја таблата со редови за додавање, детето може да ја вежба низата на собирање за комбинаци на броеви од 1 до 9, а со тоа го започнува процесот на меморирање на табелите за собирање.

Достапно по нарачка

SKU: MPAT0150 Категорија

Димензии: 28 cm x 40 cm


Работата со овој производ му помага на детето постепено да стекне математички концепти и да ги научи правилата за собирање.
Производот се состои од дрвена табла која содржи 12 квадрати на 18 квадрати, а на горниот дел од таблата се испечатени броевите од 1 до 18; и дрвена кутија во која се чуваат лентите што се користат за вежбата – 9 црвени ленти поделени на квадрати и 9 сини ленти, двете испечатени со бројките 1-9.
Со оваа образовни алатки децата можат подобро да се развиваат:

  • Фини моторни вештини
  • Координација око-рака
  • Концепт на количина
  • Вештини за додавање

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.