Облоги во различни бои – 10 парчиња

6.482 ден

Решение за проблемите со визуелниот стрес кои често се јавуваат со дислексијата.

Availability: 2 на залиха (може да се нарача повторно)

Одлична алтернатива на линијарите за читање, која ги ослободува двете раце за пишување. Едноставни за користење – се поставуваат над текстот. Обоените облоги може да ја зголемат брзината на читање за 25% или повеќе кај луѓе кои страдаат од визуелен стрес. Облогите имаат сјајна и мат страна со што обезбедуваат поголема употребливост во различни услови на осветлување. Читањето од сјајната страна му дава субјективно појасен изглед на текстот, но може да ја рефлектира директната светлина; додека мат страната има малку намалена јасност, но ја елиминира рефлексијата.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.