Големо трекбол глувче (BIGtrack 2)

9.751 ден

Цврстата основа на ова трекбол глувче му овозможува на корисникот лесно да го движи и да го постави курсорот на глувчето на компјутерскиот екран користејќи фини или груби моторни движења на дланката, раката или стапалото. Откако ќе се постави курсорот на глувчето, достапни се две копчиња со големи димензии за лево и десно кликнување.

Availability: 1 на залиха

SKU: MPAT0127 Категорија

Алтернативно USB глувче што вклучува голема топка од 7.62 cm. Цврстата основа му овозможува на корисникот лесно да го движи и да го постави курсорот на глувчето на компјутерскиот екран додека користи фини или груби моторни движења на дланката, раката или стапалото. Откако ќе се постави курсорот на глувчето, достапни се две копчиња со големи димензии за лево и десно кликнување.
Функцијата за заклучување за влечење му овозможува на корисникот да преместува предмети на екранот без да мора да го држи копчето за кликнување на глувчето надолу. За да се активира функцијата се поставува курсорот на глувчето над посакуваното место/ставка и се клика два пати на десниот клик. За деактивација, се притиска едно од копчињата за лево/десно еднаш.

Карактеристики:

  • Голема топка од 3 инчи / 7,62 см
  • Два прекинувачки приклучоци за лев и десен клик
  • Копчиња за десен и лев клик со диференцирани бои
  • USB конекција (потребен е приклучок за USB тип А)
  • Пристап со прекинувач – два 3.5 mm моно (TS) приклучоци. Приклучувањето на прекинувач од левата страна овозможува лев клик, а од десната страна овозможува десен клик преку прекинувачот.

Прекинувачите не се вклучени

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.