Уред за комуникација (Smart/128 VSD)

142.030 ден

Серијата Smart користи технологија за препознавање на облоги. Комуникаторите од серијата Smart можат да прочитаат што е на облогата во уредот со откривање на шаблонот на дупките пробиени на самата облога.

Достапно по нарачка

Димензии: 33.6 cm x 20.3 cm x 7.6 cm
Тежина: 907 g


Smart/128 е комуникатор за директна селекција и комуникациска табла дизајнирана за употреба од лица со пречки во комуникацијата или говорот. Овој зголемен и алтернативен комуникациски уред располага со отстранлива проѕирна горна мрежа со 128 локации за снимени пораки. Без мрежа, уредот може да се користи за сликовна комуникација. Со мрежата, пораките долги до 2.25 секунди може да се снимаат и репродуцираат на шест нивоа со до 128 пораки по ниво.
Секој комуникатор од серијата Smart има отстранлива Flash мемориска картичка која може да се програмира директно преку уредот или преку компјутер користејќи го Flash Programmer, вклучен со Overlay Designer Pro софтверот. Секоја Flash мемориска картичка овозможува 6 нивоа на комуникација. Дури 768 независни пораки може да се снимат и зачуваат на мемориската картичка. Уредот има контроли за јачина и ниво, надворешни звучници и приклучоци за снимање, рачка за носење и лента за на рамо. Користи батерија што се полни, со вклучено индикаторско светло за слаба батерија.

Карактеристики:

 • Репродукција на реален глас, висококвалитетна аудио репродукција
 • Технологија за контрола на снимање Time-Lock
 • Водоотпорен мембрански панел на лесен допир
 • Лесен и пренослив (вклучен е ремен за рамо)
 • Отстранлива горна решетка за лесно чистење
 • Батерија на полнење
 • Навлака и луксузна торбичка за носење
 • Приклучоци за надворешни звучници и микрофон за зголемена флексибилност
 • 6 нивоа за до 768 независни пораки
 • 2.25 секунди по порака
 • Smart Overlay System 1-6 нивоа
 • Заменлива FLASH меморија
 • Заменливи штитници за копчињата: 4, 8, 16, 32
 • Плоча за монтирање и метален држач
 • 128 единечна порака или слободно формирани групирани пораки

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.