Прекинувач (Vibe Lite)

9.294 ден

Прекинувач што комбинира тактилна и визуелна стимулација со ергономски дизајн.

Достапно по нарачка

Димензии: 11.2 cm x 3.8 mm
Површина за активирање: 110 mm
Сила на активирање: 85 g
Должина на кабел: 70 cm
Аудитивни повратни информации: Да
Тактилни повратни информации: Да
Визуелна повратна информација: Да
Приклучок: 3.5 mm моно
Батерија: 2 x AA


Vibe-Lite прекинувачот е создаден за корисници со посебни потреби што може да опфати и да се користи со одредена опрема во полето на асистивната технологија. Неговата силна конструкција го прави издржлив, долготраен и лесен за употреба.
Овој прекинувач има електронско коло што му овозможува да контролира надворешна опрема или да менува прилагодени играчки. Има три вградени програми кои се препознаваат како прва фаза во процесот на учење на причината и последицата.
Vibe-Lite има вградени вибрации кои се одлични за тактилни повратни информации и осветлена подлога за визуелни повратни информации.

Карактеристики:

  • Три програми на работа – моментална, заклучување и темпирана
  • Прилагодливо време од пет секунди до две минути.
  • Функцијата за трепкање свети еднаш на секои четири секунди, свети и вибрира кога ќе се притисне (и двете функции може да се исклучат доколку е потребно).

Овој производ работи со 2 x AA батерии (не се вклучени).

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.