Контролер (Game On 1)

37.249 ден

Уникатен производ за помош при играње компјутерски игри кој им овозможува на корисниците на AAК уредите и компјутерите да постигнат целосна контрола на компјутерските игри користејќи ги само нивните очи. Исто така, корисниците кои користат прекинувач или џојстик може да постигнат целосна контрола врз нивните игри.

Достапно по нарачка

Димензии: 15 cm × 11 cm × 3 cm
Тежина:
 0,22 kg
Сила на активирање: 0 – 50 g


Game On 1 може да се користи за играње игри или на стандарден компјутер или на Xbox преку Xbox адаптивен контролер. AAК-уредот на корисникот, како што се Smartbox Gridpad, Tobii Dynavox I-series, PRC Accent или стандарден компјутер, прикажува посебна страница за игри поставена со сличен распоред на контролер на игри.
Со погледнување во која било од мрежните ќелии (или скенирање и избирање ги со помош на прекинувачите/џојстикот) и соодветното дејство на контролерот на играта се испраќа до конзолата за игри/компјутерот за успешно играње на играта. Секоја од контролите на стандардниот контролер за игри се репродуцира во сетот на страници, вклучително и моментални и темпирани движења на палецот и еднократно, двојно и временско притискање на сите копчиња. Опцијата Rapid-Fire е исто така вклучена за сите копчиња и активирачи.
Сетовите на страници може лесно да се приспособат за одредени корисници и/или одредени игри, функција која е особено корисна кога корисникот има слабо познавање и не би можел да го разбере целосниот распоред на контролерот на играта. Уредувањето на сетот на страници е особено корисно кога Game On 1 се користи со Xbox Co-Pilot. Со приклучување на приклучоците на задниот дел на Xbox Adaptive Controller може да се користат еден или повеќе прекинувачи покрај Game On 1.
Може да се складираат и отповикаат до шест профили за игри на Game On 1, или со помош на тастатурата или директно на уредот AAК со помош на поглед. Профилите се корисни и за приспособување на играчкото искуство за поединечни игри или за поединечни корисници, во зависност од нивните преференции и посебни потреби.
Game On 1, исто така, овозможува до четири играчи да бидат во иста просторија, што може подеднакво да овозможи заедничко играње, каде што секој играч ја презема контролата врз подгрупата контроли или да дозволи гејмерски турнири каде што повеќе гејмери играат поединечно во истата поставка. Секој играч ќе има потреба од свој уред Game On 1.

Карактеристики:

  • Им овозможува на корисниците на AAК уреди со поглед да пристапуваат до компјутерски игри користејќи ги само нивните очи.
  • Може да ги имплементира сите контроли и нивни подмножества на контролер за игра
  • Интерфејси со компјутер за игри или Xbox преку адаптивен контролер на Xbox.
  • Може да се користи со Co-Pilot за да му се дозволи на партнерот за играње да помага при играњето.
  • Складира до шест профили за да овозможи прилагодување за поединечни корисници и/или индивидуални игри.
  • Опцијата за повеќе играчи овозможува до 4 играчи да играат истовремено една игра
  • Може да се користи и за играње со помош на скенирање со прекинувач наместо со поглед на очите

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.