Безконтактен тајмер (TimeTimer WASH)

3.739 ден

Визуелен тајмер за миење раце што може да се постави на маса, огледало или ѕид и овозможува лесно да се знае и научи правилното миење раце.

Достапно по нарачка

Димензии: 9.5 cm x 9.5 cm x 6 cm


Овој визуелен тајмер за миење раце е дизајниран да ја направи хигиената на рацете возбудлива и интерактивна задача за децата – го прави миењето раце забавно и лесно, помагајќи им на децата од предучилишна возраст и младите ученици да развијат здрави навики на разигран начин.
Со едноставно држење на раката пред тајмерот (не е потребно допирање) тајмерот започува со визуелно и аудио одбројување од 30 секунди, делејчи го процесот на миење раце во три едноставни чекори:

 • Земање сапун (5 секунди)
 • Триење на рацете (20 секунди)
 • Плакнење (5 секунди)

Дизајниран да биде разбран од сите возрасти и способности, овој тајмер не само што помага во учењето на процесот на миење раце, туку може да помогне и во спречувањето на OCD, гермафобијата и општото анксиозно пореметување поврзано со чистотата и миењето раце.
Разновидните опции за сместување го прават одличен додаток во домот, училиштето или околината за дневен престој.

Карактеристики:

 • Вкупно времетраење од 30 секунди
 • Водоотпорен
 • Интуитивно разбран од сите возрасти и способности
 • Ги охрабрува децата самостојно да ги мијат рацете
 • Го поедноставува миењето раце во 3 едноставни чекори
 • Го зајакнува препорачаното време на триење со време за сапунирање и плакнење
 • Децата го разбираат – тие лесно можат да го сфатат концептот на изминатото време и преостанатото време, создавајќи помалку стрес додека ги мијат рацете
 • Постојаната употреба поттикнува чиста околина и им помага на децата да разберат колку долго треба да ги мијат рацете
 • Работата без допир го одржува уредот без бактерии
 • Опционални известувања за музика и звучни сигнали на секој чекор

Овој производ работи со три (3) АА батерии (не се вклучени)

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.