Џојстик Глувче (HelpiJoy)

30.580 ден

Џојстик кој е значителна помош за оние со потешкотии во моторната вештина, слаба умешност, треперења или повреди при напрегање.

Достапно по нарачка

Димензии: 18.7 cm x 13.3 cm x 3.8 cm


Овој цврст џојстик користи интерфејс за да го контролира глувчето со четири функциски копчиња за кликнување сместени на уредот: лев клик, десен клик, двоен клик и влечење со заклучување. Сите овие копчиња може да се контролираат и преку надворешни прекинувачи или други влезни сензори.

Има и 9-пински конектор кој му овозможува на корисникот да поврзе други влезни прекинувачи/сензори за да го контролира насоченото движење на покажувачот на глувчето. Има USB поврзување, и лесно се инсталира, без потреба од посебни драјвери.

Поставки за колачиња (cookies)​

Неопходни колачиња (Necessary cookies) – секогаш активни

Неопходните колачиња помагаат една веб-страница да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страницата, употребата на кошничка за купување (shopping cart), наплата и сл. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира правилно.

Со користење на нашите услуги, се согласувате да користиме неопходни колачиња. За повеќе информации прочитајте ја политиката за колачиња или политиката за приватност.